Edwin
Beijersbergen

Over mij

Na ruim 20 jaar bij een bank te hebben gewerkt, heb ik in 2018 vrijwillig een carrière switch gemaakt. Bij de bank heb ik meer dan 20 jaar een leidinggevende functie gehad waarin ik als coach medewerkers vanuit hun kracht en intrinsieke motivatie aan hun ontwikkeling heb laten werken. Ik ben een verbinder, netwerker en teamplayer. Onderstaande quote staat bij mij centraal.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

In mijn coach- en trainingspraktijk combineer ik mijn jarenlange ervaring uit de financiële wereld met mijn ervaring als co-ouder aangevuld met een aantal specialistische opleidingen. Naast veel management- en coachingsopleidingen in mijn periode bij de bank heb ik nog een aantal aanvullende opleidingen gevolgd.

Één van die opleidingen is HBDI (Herrmann Brain Dominance Instrument / denkvoorkeursstijlen), waarvoor ik gecertificeerd coach en consultant ben. HBDI stelt je in staat je bewust te worden van je eigen mentale voorkeuren en manier van denken. Dit begrip staat individuen toe zich beter met zichzelf te voelen en mensen die anders denken meer aandacht te geven en doeltreffender met ze om te gaan. Het geeft je ook inzicht in manieren om problemen op te lossen.

Mijn ervaring

2018 - HEDEN
Gecertificeerd coach en trainer
2010 - 2018
Directeur Medische & Vrije Beroepen en DGA’s ABN AMRO, Amsterdam
1995 - 2009
Directeur Fortis Bank, Den Haag/Westland
Certificaties
- Gecertificeerd coach bij Succesvol Scheiden Nederland
- HBDI - Coach en consultant
- Management Drives - Coach en consultant

Iedereen maakt in zijn leven wel iets ingrijpends mee

Dat kan een relatiecrisis, scheiding, verliezen van een dierbare of andere heftige gebeurtenis zijn die je leven op z’n kop zet. Gebeurtenissen die inherent zijn aan het leven maar van grote invloed zijn op jouw functioneren en jouw energieniveau. We noemen dat levensloopstress.

In mijn coachingsprogramma gaan we hiermee aan de slag. Belangrijk hierin is je vitaliteit. Levensloopstress is niet iets wat je alleen privé meemaakt. Daarom maak ik de verbinding met balans werk/privé. Als je privé niet lekker in je vel zit, is het moeilijk zakelijk goed te functioneren. Andersom geldt dat natuurlijk ook.

Zo kan het ook

Zelf ben ik gescheiden toen mijn zoons nog heel jong (twee en drie jaar oud) waren. Ik wilde heel graag co-ouderschap, wat betekende dat ik heel veel moest regelen naast mijn werk als directeur van een bank. Wat ik altijd voor ogen heb gehad is dat goed contact met mijn ex-partner essentieel is voor het geluk van de jongens. Hun moeder en ik hebben dat echt moeten leren.

Inmiddels zijn de jongens zestien en zeventien jaar oud en zijn we onlangs geïnterviewd door RTL over hoe relaxed het er bij ons aan toe gaat. Dit heeft me doen bewegen om een specialistische opleiding op het gebied van scheidingsmaterie en kinderen te gaan volgen.

Meer lezen over hoe wij het doen? Bekijk artikel

Gecertificeerd coach

Inmiddels ben ik gecertificeerd coach bij Succesvol Scheiden Nederland waar ik een gedegen opleiding tot Scheidingscoach heb gevolgd. Ik heb aanvullende opleidingen gedaan gericht op oudervervreemding en op omgang met een ouder die narcistisch, borderline, autistisch of ADHD-gedrag vertoont tijdens en na de scheiding.

Naast deze balans tussen werk en privé richt ik me ook op teams en managers/ondernemers. Mijn zakelijke achtergrond zorgt hierbij voor een grote toegevoegde waarde in mijn coaching en trainingen. Ik ben één van de partners van Blue Yellow leaders. We hebben een aantal mooie programma’s ontwikkeld om het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen.

Met heel veel plezier werk ik in mijn coach- en trainingspraktijk. Of het nou gaat om scheidingsituaties, andere levensloopstress, teamsessies of sessies met managers/ondernemers. Uiteindelijk draait het allemaal om verbinding, gevoel, samenwerking, energie, groei, persoonlijke ontwikkeling, veranderen, talenten, loyaliteit, vitaliteit en levensgeluk. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mijn werk met heel veel plezier, energie, passie en beleving doe.