Relatiecoaching

Hoe gezond is jullie relatie nog? Willen jullie wel met elkaar verder, maar kan jullie relatie een positieve boost gebruiken? Denken jullie erover uit elkaar te gaan? Of wil één van jullie eigenlijk verder, maar de ander niet?
Bijersbergen Relatiecoach en Scheidingscoach

Over één ding zijn jullie het met elkaar eens

Zoals het nu gaat kan het niet langer. Jullie relatie staat onder hoge druk. Dit kost jullie allebei veel negatieve energie. Jullie zitten telkens vast in dezelfde vicieuze cirkel met dezelfde discussies en ruzie. Dit is ten koste gegaan van jullie emotionele-  en wellicht ook fysieke verbinding. Een situatie die jullie beiden niet hebben gewild, maar wel in terecht zijn gekomen.

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

Veel koppels begrijpen niet goed hoe de gelukkige en fijne relatie zich heeft kunnen ontwikkelen tot wat het nu is. De dynamiek tussen jullie als partners is compleet veranderd. Ieder ontwikkelt zijn eigen gedragspatronen en het kan zijn dat die patronen steeds verder uit elkaar zijn komen te liggen. Vaak ontstaat ongelijkwaardigheid binnen de relatie. Het kan ook zijn dat door verschil in denkpatronen jullie elkaar steeds minder goed begrijpen. Dit kan tot irritaties leiden en daardoor kan de afstand verder vergroot worden.

Vaak verandert er veel in de relatie als het eerste kind geboren wordt. Dan staat het kind begrijpelijk centraal, maar verliezen veel partners elkaar toch een beetje uit het oog. Als je dan niet in elkaar blijft investeren ga je langs elkaar heen leven. En als de emotionele verbinding minder wordt heeft dat vaak ook gevolgen voor de fysieke verbinding. Wie neemt dan het initiatief daar iets aan te gaan doen? En hoe moet je dat dan aanpakken als de verbinding er niet echt meer is? Dit kom ik in de praktijk vaak tegen. Ik help koppels in vijf praktische stappen naar een gezonden, liefdevolle en gelijkwaardige relatie (zie veder op deze pagina/of doorklikken naar onderstaande 5 stappen).

Herken jij dit?

 • Veel ruzies en discussies
 • Geen emotionele- en fysieke verbinding meer
 • Torenhoge emoties waardoor ieder gesprek nergens op uit komt
 • Eenzaamheid, pijn, verdriet, onmacht en wellicht neiging naar controle
 • Je eigenwaarde staat onder druk
 • Veel energieverlies
 • Balans werk-privé loopt niet lekker
 • De kinderen krijgen teveel van jullie situatie
 • De kinderen gaan zich anders gedragen

Zo kan het ook

 • Jullie hebben goede gesprekken en voelen zich beiden gehoord en begrepen
 • Fijne fysieke connectie, passie en een liefdevolle relatie
 • Jullie kunnen discussiëren zonder dat het uit de hand loopt en zijn in staat om samen tot een compromis te komen
 • Jullie staan weer in verbinding met elkaar en voelen je veilig en geborgen
 • Je eigenwaarde is weer hersteld en je bent in staat om je grenzen aan te geven
 • Jullie relatie geeft je energie, geluk en liefde
 • Goede balans werk-privé omdat je geen energieverlies meer hebt
 • De kinderen kunnen kinderen zijn in het gezin
 • De kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo

Twijfelen jullie of jullie de relatie nog een kans willen geven of definitief uit elkaar willen gaan?

Het kan zijn dat jullie allebei twijfelen of dat één van jullie eigenlijk verder wil, maar de ander wil ermee stoppen. Dan komen jullie voor een hele belangrijke beslissing te staan. En zijn jullie al in staat deze beslissing vanuit rust en overzicht te nemen? Of spelen emoties daar op dit moment nog een belangrijke rol in? En wat zijn de gevolgen daarvan voor de kinderen?

In zes weken tot een gezamenlijke beslissing komen

Ik help jullie om in zes weken tot een beslissing te komen waar jullie allebei achter staan. Dan kan de conclusie zijn dat jullie samen aan de slag gaan om weer te bouwen aan een gezonde, liefdevolle en gelijkwaardige relatie. Of dat jullie beslissen dat het voor jullie beiden en voor de kinderen beter is om uit elkaar te gaan. In zes weken wordt duidelijk in welke patronen jullie vastlopen en zetten jullie de eerste stappen om van deze patronen los te komen. Ik leer jullie weer met elkaar te verbinden. Dat is van groot belang als jullie besluiten samen als partners door te gaan, maar ook als jullie uit elkaar gaan en als ouders van jullie kind(eren) verder gaan.

Succesvol Samen Verder als stel

Tijdens de relatiecoaching leer ik jullie hoe je als partners in vijf praktische stappen weer naar een gezonde, liefdevolle en gelijkwaardige relatie toewerkt. Het programma bestaat uit individuele- en gezamenlijke sessies. Het programma wordt op maakt gemaakt passend bij wat voor jullie nodig is.

Succesvol Samen Verder alleen als ouders

In het scheidingscoaching programma help ik jullie, individueel en gezamenlijk, door het moeilijke proces van scheiden heen. Als je op dit moment midden in een scheiding zit, maar het dreigt een ‘vechtscheiding’ te worden, dan help ik je met het terugbrengen van rust. Ik haal de angel eruit en zorg dat ik jou of jullie uit de strijd haal.

Optioneel: Allebei een eigen coach

Het is mogelijk dat jullie allebei met een andere coach aan de slag gaan. Hiervoor werk ik samen met een aantal andere gecertificeerde relatiecoaches.

Welke stappen heb je nodig om Succesvol Samen Verder te kunnen?

Het relatiecoaching programma is praktisch opgesteld waarbij jullie het vijf stappenplan doorlopen en implementeren. Binnen het programma gaan wij aan de slag met de dynamiek tussen jullie samen en in jullie partnerschap. Tevens is er ruimte voor je individuele vraagstukken. Voor stellen met kinderen gaan wij ook aan de slag met de dynamiek binnen het gezin.

Het coachprogramma bestaat uit individuele sessies en gezamenlijke sessies. Het programma wordt op maat gemaakt passend bij wat er voor jullie nodig is om uiteindelijk weer tot een liefdevolle, gelijkwaardige en gezonde relatie te komen waarin jullie beide gelukkig zijn.

1

Het creëren van rust

Het is belangrijk dat er rust ontstaat en dat de emoties onder controle komen. Emoties bepalen de boodschap in de communicatie. Vanuit rust kun je weer luisteren naar elkaar en kun je ook veel beter je boodschap overbrengen. Dan ontstaat er weer verbinding.
2

Afscheid nemen van de gebeurtenissen tot nu toe

Zolang de bak met ellende nog op tafel staat en niet wordt geleegd kun je niet met elkaar communiceren. Ik help jullie deze bak te legen en een punt te zetten achter gebeurtenissen. Dit om niet steeds met elkaar in dezelfde valkuilen te stappen.
3

Een nieuwe start met de relatie 2.0

Hoe mooi is het als je jezelf en elkaar weer beter leert kennen? Ik leer jullie op een praktische manier weer verbinding met elkaar te maken. Hiervoor moet je weten in welke patronen jullie zitten en hoe je van die patronen loskomt. Vaak voel je zelf wel wat er verkeerd gaat, maar is het verschrikkelijk lastig om dat om te keren. Maar dat kan wel, heel goed zelfs! De inzichten die jullie krijgen gaan daarbij helpen. En de tools en vaardigheden die ik aanreik zorgen voor de praktische vertaling.
4

Het veranderen en verbeteren van de communicatie

Hier maken we een verdieping gericht op jullie manier van communiceren. Welke patronen zijn zichtbaar en wat is de reden is dat jullie op deze manier communiceren. Jullie leren meer in elkaars ‘taal’ te gaan communiceren. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van mijn kennis van denkpatronen. Je krijgt inzicht in je eigen denkpatroon en eventueel ook in dat van de ander. Een cadeautje voor jullie allebei!
5

Het samen opvoeden van de kinderen (voor stellen met kinderen)

Vaak zijn er problemen in de opvoeding of is er een verschil van mening over de opvoeding. Ik leer je met praktische tools te begrijpen wat nodig is om op een goede manier samen de kinderen op te voeden.

Denkvoorkeuren

Waarom reageer je zoals je reageert? Waarom denk je zoals je denkt? Iedereen heeft zijn eigen bijzondere manier om dagelijks problemen onder ogen te zien en op te lossen. Ik laat mensen zien dat hun eigen manier van denken niet de enige manier is en dat sommige benaderingen van problemen een andere manier van denken vereisen.

De communicatie is het makkelijkst tussen mensen die gelijksoortige voorkeuren hebben. Ze spreken ‘dezelfde taal’. Maar hoe kun je het beste omgaan met mensen die een andere denkvoorkeur hebben. Die niet ‘dezelfde taal’ spreken. Dit komt natuurlijk dagelijks voor. Op je werk, in contact met je ex-partner en binnen je gezin. Dan kun je makkelijk in je eigen valkuilen stappen wat energieverlies tot gevolg heeft en vaak ten koste gaat van de verbinding in de relatie.