Scheidingscoaching

Verlies jezelf niet langer in een kostbare strijd met de andere ouder, maar leer om een succes van je scheiding te maken. Hiermee bereik je dat de kinderen niet de dupe worden.
Scheidingcoaching door Beijersbergen

Niet de scheiding zelf, maar het conflict tussen de ouders is het meest schadelijk voor een kind

Daarom is het belangrijk om te stoppen met strijden. En hiervoor is kennis nodig van het conflict waar jullie in zitten. Welke onderliggende emoties spelen een rol, hoe kun je deze neutraliseren en welke stijl van communiceren werkt het beste?

Succesvol Scheiden door personal coaching

Voor elke fase van een scheiding bied ik specifieke ondersteuning. Je behoeftes zijn namelijk heel verschillend voor, tijdens of na je scheiding. Als gecertificeerd scheidingscoach kan ik je helpen succesvol te scheiden. Dit programma kun je individueel volgen. Je hoeft dus niet allebei bereid te zijn om mee te doen, want succesvol scheiden en een succesvol vervolg van je leven na een scheiding kun je eenzijdig realiseren.

Tijdens en na een scheiding krijg je te maken met emoties van jezelf, de andere ouder, je kinderen, familieleden en vrienden. Ook al is de intentie van beide ouders goed, het is een enorme uitdaging om het belang van de kinderen echt voorop te stellen. Je hebt te maken met (hardnekkige) patronen die waarschijnlijk ook in jullie relatie zichtbaar waren: dezelfde discussies, verwijten, geen antwoord krijgen op al je vragen en behoeftes die niet gehoord en gezien worden. Je wordt steeds geraakt door alles wat de ander zegt of doet.

Ik leer je hoe je handiger, effectiever en prettiger met de ander om kunt gaan, ook in lastige situaties. Je krijgt inzicht in de soms knellende patronen tussen jullie en leert hoe je de interactie kunt beïnvloeden. Je werkt tijdens het coachprogramma aan jezelf, jouw verwerkingsproces én jouw toekomstplan zodat je sneller weer lekker in je vel zit.

Ouderverstoting

Een specifiek probleem bij complexe scheidingen is complexe omgangsproblematiek, in extreme gevallen leidend tot volledig contactverlies tussen ouder en kind. We gebruiken hiervoor ook de Engelse term ‘Parental Alienation’. Dit is de situatie waarin een kind contact met een ouder afhoudt als gevolg van (al of niet bewust) manipulatief gedrag van de andere ouder (beïnvloeden van de loyaliteit van een kind).

Een flink percentage kinderen ziet na een scheiding één van de ouders niet meer. Dit contactverlies werkt door in de volwassenheid: 20% van de volwassen kinderen heeft na de scheiding geen contact met hun vader en 5% ziet hun moeder niet meer. Contactverlies is vaak zeer betekenisvol en belastend voor de betreffende ouders en kinderen (en hun families en vrienden) en leidt tot negatieve korte- en langetermijngevolgen voor ieders levensgeluk en relatieontwikkeling.

Ik kan jou als verstoten ouder helpen om weer stappen te maken in contactherstel met je kind. En ik kan (volwassen) kinderen helpen die graag weer contact willen krijgen met de ouder die ze al een tijd niet meer hebben gezien.

Extreem gedrag

Ieder mens heeft zo zijn karaktereigenschappen en eigenaardigheden. We spreken pas van een persoonlijkheidsstoornis als je van deze eigenaardigheden hinder ondervindt. En als je relaties, werk en verdere leven er ernstig onder lijden. Als ouder heb je geen invloed op bepaalde gebeurtenissen zoals het extreme gedrag van de andere ouder. Je kunt wel kiezen welke gedachten je daarover hebt, dit beïnvloedt dan je gevoel en ook je gedrag.

Daardoor zal als gevolg de ander zich ook anders gedragen. Ik help ouders om te gaan met een( ex-)partner die een persoonlijkheidsstoornis heeft zoals Narcisme of Borderline of een neurologische aandoening zoals Autisme of ADHD. Het kan zijn dat dit niet is gediagnosticeerd, maar dat deze ouder wel extreem gedrag vertoont.

Succesvol Scheiden Online

Het is ook mogelijk om de training Succesvol Scheiden online te volgen. Het online programma waarin je leert om de moeizame communicatie met de andere ouder snel te veranderen in het belang van je kind!

Naar succesvol scheiden online

Meer succes en minder stress

 • Verloopt het contact met je ex-partner moeizaam en weet je niet meer wat je hieraan moet doen?
 • Houdt je ex zich niet aan de gemaakte afspraken of hebben jullie conflicten?
 • Heb je het gevoel dat je er alles aan hebt gedaan om de communicatie met je ex te verbeteren?
 • Ben je net gescheiden en doet de breuk zo’n pijn dat het voelt alsof je hart gebroken is?
 • Ben je verdrietig dat je relatie niet geworden is wat je ervan verwachte?
 • Ben je nog woedend en gekwetst en belemmert dit om neutraal met je ex om te gaan?
 • Verloopt de overdracht van de kinderen stressvol?
 • Merk je dat jullie kinderen (te) veel last hebben van de scheiding?
 • Overwegen jullie te stoppen met mediation omdat jullie er niet met elkaar uitkomen?
 • Hoe pak je je leven weer op na de scheiding?
Aanmelden voor scheidingscoaching

Zo kan het ook

 • Je hebt je emoties onder controle en kunt neutraal met je ex omgaan
 • Je weet hoe je het beste met je ex kunt communiceren waardoor je niet in de eindeloze discussies belandt die schadelijk zijn voor je kinderen
 • Je weet hoe je uit de discussie kan stappen en een compromis realiseert
 • Je weet hoe je de beste omgang kunt vinden met de andere ouder
 • Je hebt voldoende energie, zodat je niet aan je scheiding onderdoor gaat
 • Je weet hoe je je rol als ouder kan blijven invullen zoals jij dat wil
 • Je weet hoe je het nieuws van de scheiding het beste aan je kinderen kunt vertellen
 • Je weet hoe je de overdracht van de kinderen soepeler kan laten verlopen
 • Je kan omgaan met de verschillen in opvoeding
 • Je weet welke risico’s je kinderen lopen en hoe je hen het beste kunt begeleiden tijdens en na de scheiding
 • Je leert je scheiding te verwerken, zodat deze je niet belemmert in de toekomst
 • Je kinderen profiteren van een succesvolle scheiding en jij bent weer gelukkig

Coachprogramma

Na het intakegesprek bespreken we je maatwerk coachprogramma. Het traject duurt 4/5/6 maanden. De coachsessies kunnen zowel face-to-face, online als telefonisch zijn. Een keer wandelcoaching behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast krijg je onbeperkt telefonische en online coaching & counseling van mij. Dit is deels gestructureerd en deels als er iets in de praktijk speelt. Ik kan dus ook helpen met het beantwoorden van appjes en mailtjes.

Het is tevens mogelijk een ééndaagse intensieve training te volgen. Deze dag sta jij centraal. Met praktische oefeningen en verbreding van je kennis werken we aan het vergroten van jouw vaardigheden. Daarnaast heb ik nog een aantal losse trainingen. Denk bijvoorbeeld aan de training ‘Het verwerken van mijn emoties’, ‘Hoe vertellen we het de kinderen?’ of ‘Introductie nieuwe partner’. Geef aan tegen welk probleem of situatie je aanloopt (of jullie aanlopen), dan kan ik daar een maatwerk oplossing voor bieden.

Klantervaringen

“Het contact met Edwin was heel prettig en ontspannen. Ik heb me tijdens het hele traject op mijn gemak gevoeld. Edwin was zeer betrokken en dacht goed met mij mee. Ik ben meer over mijzelf te weten gekomen en heb dankzij Edwin andere inzichten gekregen. De doelstellingen van het coachingstraject veranderden in mijn geval maar daar ging Edwin heel goed mee om en brachten mij uiteindelijk meer dan ik aanvankelijk had verwacht. Dus ik kijk terug op een geslaagd en prettig coachingstraject.”

Vader van twee zonen van 15 en 17 jaar

“Ik ben aan het individuele coachprogramma begonnen, omdat ik al een paar jaar moeizame communicatie met mijn ex-partner heb. Dit leidt bijna dagelijks tot (veel) energieverlies waar ik niet alleen privé last van heb, maar ook op mijn werk. Het coachtraject ervaar ik als zeer prettig. Naast de tweewekelijks geplande afspraken kan ik mijn coach op ieder moment van de week inschakelen voor ondersteuning.

Vorige week wilde ik op een ‘gevoelige’ app reageren en toen heb ik de hulp van mijn coach ingeschakeld. Hij heeft me geholpen om een goede reactie te formuleren. Als ik het kon terugdraaien was ik dit coachtraject direct begonnen toen ik wist dat we uit elkaar zouden gaan. Dan was ik veel eerder uit mijn emoties gehaald. Ik heb steeds meer vertrouwen in mezelf en mijn aanpak. Dat geeft me rust en zorgt ervoor dat ik nu al minder energieverlies heb.”

Moeder van een dochter van 13 en zoon van 9

“Mijn beeld van een coachingstraject is iemand die begrijpt tegen welke problemen ik aanloop in mijn vechtscheiding en mij hierin kan ondersteunen met advies. Iemand die de patronen herkent die ikzelf niet meer zie en mij inzicht geeft in het doorbreken van deze patronen.

Edwin heeft mij niet alleen laten zien in welke patronen ik vast loop maar vooral inzicht gegeven door mij een andere vraagstelling te laten hanteren. Hiermee bereik ik veel meer in de communicatie met mijn ex en geeft het meer duidelijkheid in deze moeilijke periode. Door deze andere insteek heb ik meer rust en is een oplossing sneller bereikt dan vóór dit traject.”

Vader van drie meisjes van 5,7 en 9 jaar

"Na langere tijd te zijn gescheiden had ik nog regelmatig het gevoel in mijn huwelijk te zitten. Situaties leken maar niet te veranderen en nog steeds frustreerde datgene mij, wat ik in mijn huwelijk ook ervaarde. Het gevoel blijvend te moeten vechten tegen een situatie die niet zou veranderen maakte mij moedeloos en hopeloos, het putte me letterlijk uit. Loslaten was voor mij geen optie omdat de situaties bijna altijd over mijn kinderen gingen.

Bij Edwin heb ik geleerd wat mijn verantwoordelijkheid is en wat niet. Vooral dat laatste, ik heb echt geleerd wat mijn verantwoordelijkheid niet is, waardoor ik de verantwoording daar kan laten waar het hoort. Onbewust haalde ik namelijk veel apen op mijn schouders. Het traject heeft me inzicht in mijn eigen persoonlijkheidskenmerken gebracht en dat heeft mij mezelf leren accepteren. Ook de eigenschappen die ik wat minder leuk aan mezelf vind of waar ik minder goed in ben kan ik nu waarderen. Het allerbelangrijkste is dat ik heb geleerd hoe ik het beste mijn kinderen kan ondersteunen en dat is niet door de strijd aan te gaan met mijn ex. Alles wat ik bij Edwin heb geleerd brengt me rust, rust waar ik al lang naar verlangde maar niet kon vinden. Ik kan nu een leukere ouder zijn voor mijn kinderen, omdat er minder energie verloren gaat aan de ergernissen die ik ervaarde tussen mij en mijn ex. Situaties die zich voordoen bij mijn ex zijn niet veranderd, maar wel hoe ik daarmee omga voor mezelf, mijn ex en onze kinderen. Wat er ook gebeurt, ik twijfel niet meer aan mezelf of ik er alles aan heb gedaan om de situatie in de beste banen te leiden.

Ik zou iedereen die vastloopt in bepaalde situaties, deze coaching aanraden. Wat het onderwerp ook is, het leert je naar jezelf te kijken en naar de rol en verantwoordelijkheid die jij hebt. Wat ligt er binnen je invloedsfeer en wat niet? Bij een psycholoog vond ik niet de antwoorden. Vaak genoeg heb ik gedacht dat het aan mijn denken of gedrag lag. Nu weet ik dat ik niet op mijn plek zat bij een psycholoog, er was niets mis met mij maar ik had nog niemand getroffen die mij de hulp kon bieden die ik nodig had. Edwin heeft me die hulp wel geboden en het heeft me gebracht waar ik naar opzoek was, voor mezelf en mijn kinderen."

Moeder van twee dochters van 8 en 10 jaar

"Met veel plezier schrijf ik een stukje ervaring hoe het traject mij bevallen is bij Edwin Beijersbergen! Het is aan het begin wel een drempel geweest omdat ik niet graag de vuile was buiten wil hangen of graag over mijn gevoel praat. Toch heb ik deze stap gezet en heb er absoluut geen spijt van! Het was ook even een drempel omdat het niet iets is wat je zomaar aangaat. Uiteindelijk Heb ik de onzekerheid aan de kant gezet en ben er vol voor gegaan!
Het is een fijn en goed traject geweest voor de fase waarin ik beland was in mijn leven! Ik ben in een scheiding terecht gekomen waar twee kinderen bij betrokken waren en daarna ook nog een relatie breuk die mij ook zeker niet in de koude kleren is gaan zitten. Ik heb een heel goed en fijn traject gehad bij Edwin die mij stap voor stap uit het dal heeft gehaald!
Ben daarom Edwin enorm dankbaar en zou het iedereen aanraden die in dergelijke soortgelijke situatie terechtkomt."

Vader van een jongen van 8 en meisje van 6

"Mijn advocaat en Edwin hebben mij het afgelopen halfjaar bijgestaan na de breuk met de moeder van mijn kinderen. Dit laatste ‘moeder van mijn kinderen’, is belangrijk geweest om de kinderen en hun moeder los van elkaar te zien en zo bijhorende emoties gescheiden te kunnen benaderen.
De coaching naast het traject met de advocaat heeft mij enorm gesterkt in de manier waarop ik naar het gedrag van de moeder van mijn kinderen ben gaan kijken. Ik heb geleerd om op een andere manier te gaan communiceren. Door mijn emoties beter te reguleren heb ik meer ruimte gehad voor de emotionele connectie met mijn kinderen. De kinderen waar het immers allemaal om draait. In de coaching heb ik handvatten gekregen hoe ik de binding met mijn kinderen kan versterken, maar ook om te gaan met lastige situaties.
Mijn advocaat en Edwin zijn zeer gepassioneerd in hun vak, altijd bereid voor het bieden van een luisterend oor met daarbij vooruitdenkend naar oplossingen en het veranderen van een negatieve mindset die er op bepaalde momenten heerste. Mijn advocaat en Edwin hebben meermaals samen van gedachten gewisseld hoe bepaalde items beter naar voren te brengen in de juridische procedure. De gesprekken die we met z’n drieën hebben gevoerd heb ik als zeer nuttig ervaren. Met name om mijn eigen emoties beter onder woorden te brengen en de keuzes van de advocaat beter te kunnen begrijpen. Zo is er een eenduidig verhaal ontstaan.
De situatie waar ik in zat zorgde bij mij voor veel energieverlies. Het is dan fijn als een gespecialiseerde coach je helpt om waar ik in zit te kunnen ‘begrijpen’ en daarnaar te handelen. Mijn gevoel toen ik in deze situatie terecht kwam was een soort van schaamte. Door de goede samenwerking tussen mijn coach en advocaat ben ik meer vanuit rust en vertrouwen gaan functioneren. Hoe heftig de situatie ook af en toe was. Het heeft mij op de been gehouden. Zowel mijn advocaat als Edwin stellen het belang van de kinderen voorop. Door de gesprekken met Edwin heb ik de balans tussen werk en privé goed kunnen managen. Dit is als ouder belangrijk om sterk te kunnen blijven. De persoonlijke coaching naast de advocaat heb ik voor mijn kinderen en mij als ‘reddend in moeilijke tijden’ ervaren. Deze gezamenlijke aanpak maakt de toekomst van kinderen en ouders beter."

Vader van 2 kinderen

Denkvoorkeuren

Waarom reageer je zoals je reageert? Waarom denk je zoals je denkt? Iedereen heeft zijn eigen bijzondere manier om dagelijks problemen onder ogen te zien en op te lossen. Ik laat mensen zien dat hun eigen manier van denken niet de enige manier is en dat sommige benaderingen van problemen een andere manier van denken vereisen.

De communicatie is het makkelijkst tussen mensen die gelijksoortige voorkeuren hebben. Ze spreken ‘dezelfde taal’. Maar hoe kun je het beste omgaan met mensen die een andere denkvoorkeur hebben. Die niet ‘dezelfde taal’ spreken. Dit komt natuurlijk dagelijks voor. Op je werk, in contact met je ex-partner en binnen je gezin. Dan kun je makkelijk in je eigen valkuilen stappen wat energieverlies tot gevolg heeft en vaak ten koste gaat van de verbinding in de relatie.

Goed werkgeverschap

Werk en privé in balans is hard werken

Steeds meer werkgevers zijn bereid (een deel van) de investering voor een coachprogramma voor hun rekening te nemen. Vanuit goed werkgeverschap vinden veel bedrijven het belangrijk dat het goed gaat met de medewerkers. Privéproblemen kunnen het beste in zo’n vroeg mogelijk stadium worden aangepakt, om te voorkomen dat het (nog meer) gevolgen gaat hebben voor het functioneren op het werk. Want als een medewerker uitvalt stijgen de kosten fors. Naast een periode van minder functioneren zal bij daadwerkelijk uitval de werkdruk bij de overige collega’s stijgen. Daarnaast moet in veel gevallen voor vervanging worden gezorgd, wat ook weer hoge kosten met zich meebrengt.

Thuissituaties zoals een scheiding, relatieproblemen of issues met de kinderen kunnen veel impact hebben op een medewerker. Op die momenten zijn privé en werk niet meer te scheiden, hoe graag iemand dat ook zou willen. Langdurig onder stress staan maakt dat een medewerker problemen kan krijgen met concentratie, kortaf is tegen collega’s of erger; woedeaanvallen kan krijgen. Hoelang iemand last blijft houden van de negatieve impact verschilt van persoon tot persoon.

Daarnaast moeten privéproblemen ook emotioneel verwerkt worden. Logisch dat het dan lastig is om je op je werk te concentreren. Aan de andere kant: het werk kan ook een welkome afleiding zijn. En momenten geven om even niet met kopzorgen bezig te zijn.

In het jaar van de privéproblemen loopt het ziekteverzuim van iemand al snel op naar 7%. Dat is veel en kostbaar. Daarna blijven gescheiden personen, vooral degenen zonder nieuwe relatie, een hoger verzuim tonen. Bovendien krijgen gescheiden personen vaker een burn-out.

Mijn specifieke coaching en training zorgt ervoor dat als je met privéproblemen te maken hebt, meer grip krijgt op je leven en werk. Vanuit een interessante mix van expertises lever ik maatwerk en help ik mensen weer in balans te komen met hun werk en privéleven.